Fazele Lunii şi importanţa lor

În funcţie de poziţia ei faţă de Soare, sau altfel spus de fazele ei,  putem defini destul de riguros perioadele noastre de activitate, de fapt acţionând conform unui calendar universal.

De ce este atât de importantă Luna şi de ce trebuie să ţinem cont de fazele ei?

Foarte simplu, pentru că am realiza totul mult mai simplu dar şi eficient.

 

Să vedem un astfel de ritm lunar şi felul în care ne putem racorda activităţile funcţie de el.

Se definesc patru faze importante ale Lunii:

Luna Nouă, Sămânţaînceputul unui nou ciclu, dă starul unui nou ciclu lunar şi este momentul cel mai potrivit pentru a demara noi acţiuni. Astronomic este momentul când ea se află în interiorul orbitei Pământului întâlnindu-se cu Soarele, iar astrologic se numeşte conjuncţia dintre Lună şi Soare.

Datorită strălucirii Soarelui, câteva zile înainte de Luna Nouă şi câteva după, cam 5 zile în total, Luna nu se vede pe cer, în anumite contexte astrale – Luna între Soare şi Pământ, având loc eclipsele de Soare. În aceste zile comportamentul nostru ar trebui să fie asemănător cu al Lunii, adică să ne reducem activităţile fizice, energia noastră aflându-se la cote minime, să fim mai retraşi dar gândind şi planificând noi proiecte, reflectând la greşelile pe care le-am făcut, plănuind să le îndreptăm. Foarte important ar fi să ne propunem, în scris, ce vrem să facem, să ţinem un fel de mini jurnal,  iar la fazele intermediare următoare, să analizăm tot în scris fiecare etapă.

Pe scurt momentul de Lună Nouă este considerat a fi deosebit de bun pentru începerea acţiunilor importante, pentru a  renunţa la obiceiuri, vicii şi automatisme, pentru schimbările de domiciliu, schimbările profesionale dar şi pentru a porni în călătorii. Din statisticile realizate s-a constatat că activităţile începute în aceste momente au o eficienţă mult mai mare decât cele începute în alte perioade ale lunii.

Din această cauză trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim şi ceea ce gândim, pentru că şansele de împlinire sunt foarte mari. Este important să evităm excesele de orice fel, să ne asumăm responsabilităţi, să ascultăm vocea inimii, să fim atenţi la semnele şi coincidenţele care apar în viaţa noastră deoarece este un moment în care Dumnezeu ne transmite foarte clar mesajele sale.

Faza de creştereîntre Luna Nouă şi Luna Plină – este perioada în care trebuie să depunem efort, să ne străduim, să înlăturăm îndoielile, temerile. Pot apare evenimente exterioare care să împiedice progresul, trebuie însă să fim încrezători, să analizăm ce anume se dezvoltă şi să contribuim intens la aceasta.

În această perioadă sunt indicate începerea tratamentelor de fortificare sau vindecare, dar nu sunt recomandate începerea curelor de slăbire, deoarece corpul are tendinţa de a asimila orice foarte uşor, rezultatele fiind descurajatoare şi eforturile mult prea mari, fără rezultate spectaculoase.
De aceea este bine să mâncăm mai puţin decât în mod normal, să ne sculăm de la masă înainte de a ne simţi sătuli, să bem lichide multe mai ales între orele 15.00 – 17.00 şi să luăm ultima masă a zilei cel târziu la ora 19.00, toate acestea dacă vrem să ne menţinem silueta. După fiecare masă este bine să bem un ceai amar, pentru a ajuta digestia şi eliminarea rapidă a toxinelor (vezi capitolul alimentaţie)

Tot în această perioadă acumulările de apă în corp şi în picioare pot depăşi limitele normale, ceea ce necesită, pentru cei care se confruntă cu acest tip de probleme, să consume ceaiuri sau plante cu efect diuretic.
Din păcate tot în această perioadă efectul drogurilor şi al substanţelor toxice este mult mai intens (fumatul, tranchilizantele, înţepăturile de viespi, muşcăturile de insecte, ciupercile otrăvitoare, inhalaţiile de gaze toxice, etc.), deoarece corpul absoarbe şi asimilează foarte repede.

Luna în creştere facilitează acumularea informaţiilor, rezolvarea problemelor legate de trecut, cumpărăturile, şi cadourile, valorificările materiale în general.
Se pot începe cu succes tratamente de creştere a părului şi a unghiilor şi sunt reuşite tratamentele afecţiunilor circulatorii. De aceea părul tăiat în această perioadă creşte mult mai repede iar culorile folosite la vopsit durează mai mult, sunt mai intense şi puternice.
Unghiile atât de la mâini cât şi de la picioare se regenerează perfect şi este bine să le îngrijim  numai vinerea, după apusul Soarelui, indiferent de fazele lunii, veţi fi surprinşi de rezultatele uimitoare pe care le obţineţi. Oricum unghiile încarnate se tratează numai când luna este în creştere, altfel vor creşte din nou greşit.

Epilările nu sunt eficiente când se fac pe Luna în creştere.
Este o perioadă foarte bună pentru concepţie, fertilitatea fiind mult mai ridicată.
Intervenţiile chirurgicale, extracţiile, sunt contraindicate în faza crescătoare a Lunii.

Luna Plină poate fi asemuită simbolic cu faza de realizare, este momentul de împlinire, când se culeg roadele pentru ceea ce s-a semănat la Luna Nouă.  În această fază lunară corpul nostru are maximum de energie, fiind momentul concretizării. Realizările de ordin material, în plan sentimental şi emoţional sunt cele mai frecvente în această perioadă.

În acest moment al ciclului, se poate considera că Luna şi-a încheiat o jumătate din călătoria în jurul Pământului, ea strălucind pe cerul nopţii şi luminându-l cu o intensitate maximă.
Acum se spune că Luna este în spatele Pământului şi în anumite contexte astronomice au loc eclipsele de Lună.

Luna Plină are o importanţă deosebită, ea va amplifica stările noastre negative cât şi cele pozitive. Astfel stări ca orgoliul, mânia, egoismul, tendinţele dominatoare, sunt exacerbate şi tocmai din această cauză este foarte important în această perioadă, bunul simţ, detaşarea, simplitatea, bunăvoinţa, mulţumirea şi bineînţeles, nu în ultimul rând, credinţa în Dumnezeu.

Luna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.
Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul.
Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM.

Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.
Oamenii simt foarte bine această fază a Lunii  deoarece are o forţă deosebită, în toate tradiţiile popoarelor fiind folosită cu maxim de efect magia.
Suntem mai dispuşi atât să primim cât să şi dăruim, să ne exprimăm cu toată forţa sentimentele şi trăirile.

Plantele medicinale culese în această zi au o acţiune terapeutică mult mai puternică pentru că  este activă în toate părţile ei.
Vremea se schimbă foarte uşor fiind posibile furtuni sau fenomene naturale extreme.
Este o zi ideală de post, deoarece capacitatea organismului de a asimila orice, mai ales grăsimi şi toxine, este maximă.
În această zi apa se asimilează mai repede în ţesuturi iar ţesutul muscular devine slab. Procesul de vindecare în perioada după operaţii este cea mai puţin favorabilă, de aceea în ziua cu Lună Plină sunt interzise intervenţiile chirurgicale, sângerările fiind extrem de abundente.
Nici vaccinările sau extracţiile dentare nu trebuie făcute pe Lună Plină.

Astrologia ezoterică şi iniţiatică manifestă rezerve foarte mari faţă de această zi, deoarece ea este cea mai nefastă din tot ciclul lunar.
La Lună Plină au loc cele mai multe sinucideri, violenţe, atentate şi accidente, deoarece se consideră că receptivitatea umană este maximă faţă de aspectele malefice care intră în sfera Pământului.

De asemenea, este total contraindicat să se facă dragoste în acest interval (18 de ore înainte şi 18 de ore după Luna Plină), deoarece există predispoziţia căderii fiinţei umane în animalitate şi în promiscuitate, ea aflându-se la bunul plac al propriilor instincte, privându-se astfel de dimensiunea elevată, spirituală şi divină a iubirii.

Faza de descreştereîntre Luna Plină şi Luna Nouă – este şi ultima fază a ciclului, şi în mod ideal este perioadă de eliminare, în care ne putem goli de resentimente, amintiri, ataşamente, obişnuinţe nepotrivite, de toate acele sentimente individuale care afectează relaţiile sentimentale.

Energia începe să ne scadă şi la fel capacitatea de concentrare dar şi de asimilare.
Se pot începe curele de slăbire şi  de purificare a organismului cu mare succes chiar din ziua de Lună Plină, când este recomandat postul negru.
Perioada Lunii în descreştere este deosebit de favorabilă tuturor proceselor de dezintoxicare; susţine toate tratamentele prin care se urmăreşte ameliorarea unor boli sau vindecarea acestora.
Este o perioadă în care se recomandă tratarea afecţiunilor, atât acute, cât şi cronice (bolile ce se caracterizează prin creşteri de ţesuturi, cum ar fi: infecţiile, acumulările de toxine, depunerile de calculi), precum şi pentru ameliorarea durerilor prin scăderea intensităţii acestora, începerea dietelor.

Tratamentele şi curele de dezintoxicare trebuie să înceapă în ziua de după perioada de Lună Plină, pentru a beneficia de cele două săptămâni cât durează Luna în descreştere.
Procesele de uscare şi condensare sunt foarte reuşite.
Sunt indicate intervenţiile chirurgicale deoarece hemoragiile sunt diminuate în această fază, sunt suportate mai bine de pacienţi iar procesul de eliminare este mult accelerat.

Toate activităţile casnice, curăţenie, muncile manuale sunt făcute mai uşor, în schimb procesele de învăţare sunt mai dificile, capacitatea de reţinere şi memorare fiind scăzută cu mult.
Măştile cosmetice, îngrijirea intensivă a tenului, acţionează mai puternic.

Băile fierbinţi şi saunele sunt mult mai eficiente, organismul transpirând mai mult.
Este perioada optimă în stomatologie pentru tratamente, extracţii şi detartraje.
În general energia fizică este scăzută şi ne reuşesc foarte greu acele activităţi care necesită efort intens, solicitându-ne organismul, slăbindu-ne imunitatea.

Este indicat ca în această perioadă, mai ales între orele 15.00 – 19.00 să se bea cât mai multe ceaiuri fortifiante dar şi depurative ca de exemplu din frunze de urzici, echinaceea, zmeur, sunătoare.

Dorinţa de a ne odihni este mai mare, fiind indicate planificarea perioadelor de concediu sau de activităţi mai puţin intense.
Nu se încep noi proiecte, nu se iniţiază activităţi noi şi nu se fac schimbări de serviciu sau domiciliu deoarece toate ne ies cu dificultate sau nu avem discernământul necesar pentru alegerile cele mai potrivite.